Belangrijk bericht voor mensen die kiezen voor een smartphone met daarop Android One erop geinstalleerd. Buiten dat Android One het grote voordeel heeft van maandelijkse beveiligings-updates 3 jaar lang en 2 jaar lang (grote) systeem-updates heeft het ook een groot nadeel. Android One ondersteunt geen sd-kaart als intern geheugen. Het is dus niet (langer) mogelijk om een sd-kaart te formateren als (extra) intern geheugen. Ook het verplaatsen van apps van het interne geheugen naar de sd-kaart lijkt vooralsnog niet mogelijk.

Dit is nogal een domper voor veel mensen die vanuit het verleden de sd-kaart wel formateerden als intern geheugen. Google heeft als reden opgegeven dat het te maken heeft met de versleutelde (beveiligde) opslag binnen Android One (en het update-mechanisme) wat het onmogelijk maakt om de sd-kaart als intern geheugen te gebruiken.

Wel is het gelukkig nog steeds mogelijk om bij bv. Netflix, Spotify, TomTom en de camera-app aan te geven dat de gegevens op de sd-kaart weggeschreven moeten worden.