Wist u dat… Bij Android One de SD-kaart niet als intern geheugen geformateerd kan worden?

Belangrijk bericht voor mensen die kiezen voor een smartphone met daarop Android One erop geinstalleerd. Buiten dat Android One het grote voordeel heeft van maandelijkse beveiligings-updates 3 jaar lang en 2 jaar lang (grote) systeem-updates heeft het ook een groot nadeel. Android One ondersteunt geen sd-kaart als intern geheugen. Het is dus niet (langer) mogelijk om een sd-kaart te formateren als (extra) intern geheugen. Ook het verplaatsen van apps van het interne geheugen naar de sd-kaart lijkt vooralsnog niet mogelijk.

Dit is nogal een domper voor veel mensen die vanuit het verleden de sd-kaart wel formateerden als intern geheugen. Google heeft als reden opgegeven dat het te maken heeft met de versleutelde (beveiligde) opslag binnen Android One (en het update-mechanisme) wat het onmogelijk maakt om de sd-kaart als intern geheugen te gebruiken.

Wel is het gelukkig nog steeds mogelijk om bij bv. Netflix, Spotify, TomTom en de camera-app aan te geven dat de gegevens op de sd-kaart weggeschreven moeten worden.

 

2018-10-24T16:29:52+00:001 Reactie

1 Reactie

  1. mdr december 21, 2018 at 11:51 - Reageer op dit bericht

    bij mijn camera app is gegevensopslag ‘uitgeschakeld’ je kan er niet op klikken
    dus foto’s kunnen niet onmiddellijk naar een micro sd kaart geschreven worden
    erg jammer vind ik dat

Laat een reactie achter

41 + = 42