Whatsapp is de laatste tijd nogal negatief in het nieuws o.a. doordat Whatsapp nu eigendom is van Facebook en we weten inmiddels allemaal wel dat Facebook alles behalve goede intenties heeft met onze persoonlijke informatie en privacy. Tevens hebben ze gemeld dat ze zeer binnenkort gaan beginnen met reclame in de app wat ook lang niet iedereen kan waarderen. Wij van AllesOverAndroid.nl hebben grote bedenkingen bij zowel Facebook als Whatsapp en zijn op zoek gegaan naar een goed en betrouwbaar alternatief waarbij privacy en algemeen gebruik (zowel Android als IOS) kernpunten zijn. Na diverse chat-apps getest te hebben bleef er maar (ten tijde van dit schrijven) één app over en wel Telegram.

Om er niet een al te lang verhaal van te maken een korte toelichting op de visie van Telegram en waarom wij van AllesOverAndroid.nl denken dat dit de uiteindelijke vervanger wordt van Whatsapp.

Telegram is gestart door een kleine groep van ontwikkelaars uit Rusland (die inmiddels in Dubai verblijven 😉 ) uit onvrede m.b.t de privacy, winst en mogelijkheden van Whatsapp. Ze hebben hoog in het vaandel staan dat ze niet willen overgenomen worden (om lekker te cashen) en een freeium model gebruiken om toch inkomsten te genereren, want tja ook zij moeten hun boterham bij elkaar verdienen. Ze vinden het erg belangrijk dat de privacy is en blijft gewaarborgd en dat Telegram op diverse platformen (tegelijk) te gebruiken is (eat your heart out Whatsapp!). Wil je meer weten over Telegramk en hun visie klik dan hier.

En dan nu het belangrijkste qua functionaliteit, want buiten de privacy is dat de manier waarmee ze zich (willen) onderscheiden van de rest. We hebben hieronder een lijste gemaakt van alle voordelen van telegram t.o.v. Whatsapp

Laat ons weten wat jij van telegram en Whatsapp vindt!

Gebruik jij Telegram al?

Laden ... Laden ...