Er zijn vele fabrikanten (merken) die Android smartphone en tablets op de markt brengen, maar welke past nu eigenlijk het beste bij jou en wat zijn precies de verschillen? We beperken ons in dit artikel tot de grootste fabrikanten omdat we gewoonweg niet alle (kleine) fabrikanten aan bod kunnen laten komen vanwege de lengte van dit artikel. We zullen de merken Samsung, Sony, LG, HTC, Huawei & Motorola behandelen.

Samsung_Logo.svgSamsung (Korea)

Software

Samsung voorziet al zijn smartphones en tablets van een eigen schil (Touchwiz) over Android heen. Hierdoor kun je makkelijk kennis maken met Android op een speelse manier. Samsung gebruikt veel kleur en duidelijk icoontjes. Ook worden er diverse handige apps meegeleverd die vaak direct te gebruiken zijn en soms zelfs een echte toevoeging zijn, maar dit is uiteraard persoonlijk. De echte Android fanaten zullen niet gauw kiezen voor een Samsung smartphone / tablet met deze Touchwiz schil omdat deze nadelig is voor de algehele performance van het toestel. In andere woorden…deze schil maakt de toestellen iets trager dan de “kale” Android.

Hardware

Samsung maakt voornamelijk toestellen van plastic. Dit heeft twee voordelen: het maakt de toestellen lichter en kunnen goedkoper geproduceerd worden. Tevens worden bijna alle toestellen voorzien van afgeronde hoeken wat vasthouden prettig maakt.

[symple_callout fade_in=”false” button_text=”” button_url=”” button_color=”green” button_size=”default” button_border_radius=”3px” button_target=”self” button_rel=”” button_icon_left=”” button_icon_right=””] Toestellen zijn verkrijgbaar van €50,00 tot €700,00[/symple_callout]

Screenshot 2014-08-04 at 17.11.23+ Mooie kleur