Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Notificaties & Sneltoetsen

Bovenin het scherm worden zowel icoontjes (de tijd, wifi, bluetooth, wekker etc.) als notificaties getoond. De notificaties zijn linksboven te vinden terwijl de icoontjes rechts bovenin te vinden zijn.

Icoontjes & Tijd

De zichtbare en onzichtbare icoontjes geven direct een handig overzicht van de status van jouw toestel. Je kunt hier snel zien of je bv. verbonden bent (of juist niet) met een wifi-netwerk, een bluetooth apparaat, hoe vol je batterij nog is etc.

Notificaties

Nieuwe berichten of meldingen worden automatisch als nieuwe notificaties weergegeven. Door de balk omlaag te vegen krijg je een uitgebreider overzicht van de notificaties te zien. Bij nieuwe versies van Android kun je zelfs direct vanuit de notificatie een berichtje terug sturen of een bepaalde actie starten zoals delen, archiveren of verwijderen.

Sneltoetsen (QuickToggles)

Door niet met één maar juist met twee vinger van boven in het scherm naar beneden te vegen worden de Quick-Toggles zichtbaar. Dit zijn tegels waarbij je direct acties kunt uitvoeren zoals wifi aan- en uitzetten, bluetooth aan- en uitzetten, niet storen aan- en uitzetten etc.. Ook zijn er soms kleine driehoekjes in de sneltegel zichtbaar waarmee je bv direct kunt verbinden met een bepaald wifi-netwerk of bluetooth apparaat. Hierdoor hoef je niet eerst de Algemene Instellingen te openen maar kun je direct instellingen wijzigen vanuit de notificatiebalk en quick-toggle.