Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Launchers & Widgets

Launchers

Een launcher is een vervangende schil voor de standaard meegeleverde Android schil (hoe het er allemaal uitziet eenvoudig gezegd) die ervoor zorgt dat de software op je toestel een ander uiterlijk krijgt. Je kun hier vaak diverse zaken instellen als hoe de overgangen tussen de diverse home-screens gaan, icoontjes, bewegingen etc. Afhankelijk van welke launcher je gebruikt heb je meer of minder mogelijkheden qua visuele aanpassingen, aanmaken van mappen en het plaatsen van widgets.

Widgets

Widgets zijn kleine handige weergaven op je thuisscherm waarbij direct handige informatie zoals de tijd, het weer, je agenda, contacten of bediening van licht zichtbaar is. Widgets kun je zelf toevoegen door je vinger langer dan 1 seconde op het hoofdscherm op een lege plek te houden.

Tip! Plaats niet te veel widgets op je schermen. Dit zal de prestaties van het toestel direct negatief (kunnen) beïnvloeden.

Een widget toevoegen

Houd uw vinger op een lege plek op een van de start-schermen. Er zal nu een nieuw scherm met alle beschikbare widget worden getoond. Selecteer één van de widgets door uw vinger erop gedrukt te houden. Deze zal nu op het start-scherm worden geplaatst. U kunt indien gewenst de grootte aanpassen van de zojuist geplaatste widget door opnieuw uw vinger op de widget te houden.

Widgets Overzicht

Hieronder een weergave van het overzicht van widgets. Deze kan verschillen van toestel tot toestel.