Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Apps

Programma’s & spelletjes worden op smartphones & tablets apps genoemd. Deze worden na installatie automatisch in een overzicht geplaatst, genaamd de appdrawer oftewel het apps-overzicht. Dit overzicht kan worden geopend door op het scherm naar boven te vegen of door bij oudere toestellen op de apps-knop te drukken. Overigens voor Apple producten geldt dat alle apps automatisch direct op een van de thuis-schermen worden geplaatst. Hier is geen “losse” of apart apps-overzicht. Wel kunnen apps in een map worden geplaatst voor een beter overzicht.

Apps installeren op smartphones & tablets.

Het installeren van apps dient altijd via de Google Play Store of Apple App Store te verlopen. Dit zorgt ervoor dat je zeker bent dat alle apps veilig zijn en je zo min mogelijk risico loopt. Er bestaan websites en alternatieve app-winkels die best veilig kunnen zijn, maar omwille van de risico’s raden wij het af om deze te gebruiken voor de installatie van apps.

Kosten

Niet alle apps zijn gratis en meestal moet er dan een klein bedrag betaald worden. Daarna ben je eigenaar van de app en kun je deze op al je apparaten (Android of Apple!) installeren.

Tip! Let op met abonnementen die je tijdelijk mag proberen. Zeg deze tijdig op om (hoge) kosten te voorkomen.