Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wachtwoorden & Pincodes

Nog steeds gebruiken vele mensen hun smartphone of tablet zonder daarop een wachtwoord of pincode ingesteld te hebben. Helaas is dit een groot risico want kwaadwillenden kunnen dan eenvoudig in uw toestel komen en (bijna) alle (persoonlijke) informatie zien. Beveilig daarom altijd uw smartphone / tablet met een wachtwoord, pincode of patroon.

Gelukkig is het steeds gemakkelijker om uw toestel te beveiligen aangezien nu ook nieuwe technieken gebruikt worden zoals vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning. is dit veilig? JA, dit is veilig genoeg en zeker veiliger dan uw toestel “open” te laten staan. tevens biedt zo’n vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning te mogelijkheid om uw toestel snel te ontgrendelen zonder dat u iedere keer een wachtwoord, patroon of pincode hoeft op te geven.

Heeft uw uw simkaart nog steeds beveiligd met de pincode “0000”? Want dan maakt u het de kwaadwillende wel erg gemakkelijk. Zodra ze uw telefoon en simkaart in handen hebben kunnen ze behoorlijk wat (financiële) schade aanrichten waar u waarschijnlijk niet op zit te wachten. Kortom beveilig uw simkaart met een lastig te raden pincode. Deze mag uiteraard gelijk zijn aan die van de telefoon zelf. Dit is zelfs iets wat wij aanbevelen.

Tip! Maak zoveel mogelijk gebruik van een ingebouwde vingerafdrukscanner of gezichts/iris-herkenning