Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Updates!

Updates, een belangrijk onderwerp waar (helaas) vaak te gemakkelijk over gedacht wordt. Deze “instelling” maakt het gemakkelijk voor kwaadwillenden om steeds meer schade aan te richten terwijl dit niet hoeft te gebeuren.

In het kort, bij zowel app als Android/iOS updates worden niet alleen foutjes (bugs) opgelost maar er worden ook vaak gaten gedicht die in het besturingssysteem of telefoon zelf zijn gevonden. Door deze niet te installeren blijft jouw toestel vatbaar voor deze “gaten” en kan jouw smartphone / tablet misbruikt en zelfs overgenomen worden met alle gevolgen van dien.

Tip! installeer altijd zo snel mogelijk de laatste updates voor zowel je apps als de smartphone / tablet zelf. Hiermee verzeker je jezelf dat je zo optimaal mogelijk beschermd bent tegen risico’s van buitenaf.

Goed om te weten… zodra je toestel een update heeft geïnstalleerd kan het soms enkele minuten duren voordat hij weer geheel normaal functioneert. Wees dus geduldig nadat je een update hebt geïnstalleerd en raak niet in paniek 😉