Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Contacten veilig?

Misschien herken je het, ben je net van telefoon gewisseld ben je (weer) al je contacten kwijt. Of ben je net lekker bezig op je tablet en wil je iemand een email sturen maar staat het emailadres op je smartphone. Mmm lastig… of misschien toch niet?

Het hoeft niet zo te gaan. Er is namelijk een handigere manier om voor nu en altijd je contacten centraal op te slaan zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar je contacten. Ze zijn altijd overal en automatisch beschikbaar. Klinkt dit aantrekkelijk? Nooit meer naar je contacten zoeken, kwijt of omzetten….

Het gaat gemakkelijker dan je denkt.

In het kort: Sla al je contacten op in je Google Adresboek. Dan zijn alle contacten op alle toestellen beschikbaar en worden alle wijzigingen automatisch gekopieerd naar alle andere toestellen die je bezit.

Let op! Voor Apple gebruikers werkt het iets anders…. hier worden automatisch alle contacten opgeslagen in de iCloud van Apple.

Nu wat uitgebreider…

Als je (nieuwe) contacten wilt opslaan op je Android smartphone of tablet dan heb je de mogelijkheid om ze op verschillende manieren op te slaan. Denk hierbij aan lokaal op het toestel zelf, in het Samsung adresboek (bij Samsung telefoons / tablets) en het Google adresboek. En het laatste adresboek is waar het allemaal om draait.

Goed om te weten: Als je je contacten lokaal opslaat of in een ander adresboek (buiten het Google Adresboek) dan is de kans dat je contacten verloren gaan bij het wisselen (of bv. diefstal) van je toestel groot. Dit komt omdat er (vaak) geen backup (centrale kopie) wordt gemaakt van deze contacten je je iedere keer weer opnieuw moet beginnen.

Het kan ook anders…

Nadat je je smartphone / tablet hebt ingesteld met je Google account (emailadres) is het Google adresboek automatisch beschikbaar. Echter bij toestellen van bv. Samsung moet je (de eerste keer) handmatig instellen dat je contacten niet lokaal moeten worden opgeslagen maar juist in het Google Adresboek. Dit kun je bij de instellingen van de contacten app instellen. Tevens bestaat de mogelijkheid om alle contacten die lokaal zijn opgeslagen te verplaatsen naar het Google Adresboek. Dit is een eenmalige actie waarna alle contacten permanent beschikbaar zullen zijn op ieder toestel.

Als je nu je contacten blijft opslaan (en dit hoef je maar één keer in te stellen per toestel) dan worden ze automatisch gekopieerd naar alle andere (toekomstige) toestellen, dus nooit meer zoeken naar je contacten.

Goed om te weten: Al je contacten zijn ook beschikbaar via Gmail op je pc, laptop, smartphone, tablet, Mac etc.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen en/of opmerkingen hebben, laat het weten via de onderstaande commentaarknop. Wat zijn jouw bevindingen, ervaringen? Deel ze met anderen zodat niemand meer hoeft te zoeken naar zijn of haar contacten.

Wilt u weten hoe u gemakkelijk al uw contacten van uw simkaart naar uw Google account kunt omzetten? Klik dan op onderstaande link.

Importeer uw SIM-Kaart / Telefoon contacten in uw gmail-account