Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Batterij & Oplaad Tips

Batterij Gebruik

Er zijn helaas een hoop mythes over het gebruik en opladen van de batterij. Hieronder een aantal tips hoe je je batterij een goede conditie houdt en de levensduur optimaal kunt benutten.

Wat er wel helpt!

Stel de time-out van je scherm in op een relatief korte tijd (<1 minuut of 30 seconden) of gebruik de Slim Sluimeren optie die wordt aangeboden door Samsung en Xiaomi. Deze zorgt ervoor dat het scherm niet uitgaat zolang je ernaar blijft kijken.

Schakel zaken als bluetooth, nfc, gps uit als je deze niet gebruikt.

Wat niet helpt!

Het sluiten van apps lijkt een goed plan, maar in werkelijkheid zorgt het sluiten van apps er alleen maar voor dat de batterij nog zwaarder belast wordt en daarmee sneller leegraakt. Apps die naar de achtergrond zijn gezet worden na verloop van tijd in een sluimerstand gezet waardoor het stroomverbruik (bijna) geheel tot 0 wordt gereduceerd.

Opladen

Ook over het laden en ontladen bestaan er veel mythes. Goed om te weten is dat een batterij is gemaakt om te laden en ontladen en dat dit “slechts” een aantal keren (bijv. 1000x) mogelijk is. Tussentijds opladen kan geen kwaad en zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt blijven maken van je smartphone / tablet. Ook s’ nachts opladen is geen enkel probleem en smartphones en tablets hebben een ingebouwd mechanisme waarbij het opladen stopt zodra de batterij vol is. Na een periode van 2,5 a 3 jaar zal de batterijcapaciteit (sterk) afnemen en is het verstandig om deze te (laten) vervangen. Hierna kan je smartphone of tablet weer jaren vooruit!

Tip! gebruik zoveel mogelijk de originele opladers die bij de producten horen. Deze zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat je batterij zo optimaal mogelijk wordt opgeladen en de levensduur wordt verlengt.

Handleidingen

10 BATTERIJ MYTHES

SLIM SLUIMEREN