Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

PUK(code)

De puk code is een herstelcode die (meestal) meegeleverd is door je telecom provider (KPN, BEN, Vodafone, T-Mobile etc.) met de originele sim-kaart.

Mocht je onverhoopt te vaak een verkeerde pincode hebben ingegeven op jou toestel dan wordt je simkaart geblokkeerd. Dit houdt overigens niet in dat je je toestel niet meer kunt gebruiken. Wel is het niet langer mogelijk om te bellen en gebeld te worden. Je kunt je sim-kaart weer deblokkeren door de zogenaamde puk code op te geven. Providers die met apps werken bieden ook de mogelijkheid om je sim-kaart te deblokkeren en de puk-code in te zien via deze app.

Sim-kaart geblokkeerd? Ga eerst op zoek naar je originele sim-kaart houder (waar je de sim-kaart uitgedrukt hebt) want hier staat vaak (maar niet altijd!) je pukcode op.

Tip! Het kan handig zijn om je puk-code van je partner in jouw telefoon te zetten en vice versa. Zo kun je snel bij de pukcode en is je telefoon of tablet weer snel gedeblokkeerd.

Meer informatie over de pukcode per provider vind je hieronder. Druk op de naam van je provider en je wordt automatisch doorverwezen naar de juiste pagina van jouw provider.