Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Handsfree (speaker) Bellen & Opties kiezen

Soms kan het handig zijn om je toestel op de zogenaamde hands-free op te zetten, oftewel op de speaker. Dan hoeft u uw toestel niet vast te blijven houden en kunt u bijvoorbeeld tijdens het gesprek aantekeningen of notities maken. De speaker-functie is standaard NIET zicht voordat u gaat bellen. Zodra u een nummer of contact heeft geselecteerd en daadwerkelijk op de bel-knop hebt gedrukt zal deze speaker-knop zichtbaar worden.

   

Opties kiezen tijdens het bellen

Zodra u een bedrijf of instantie belt wordt er (helaas) vaak gevraagd om eerst een keuze te maken. Maar hoe kunt u dit doen want vaak is dit “nummer-menu” niet zichtbaar tijdens het bellen. Dit kan voor onrust en onzekerheid zorgen. Daarom een korte uitleg hieronder hoe u dit zelf kunt doen zonder die “stress” te moeten ervaren. Een kort stappenplan:

  1. Open de bel-app op uw telefoon en selecteer een contactpersoon of toets het telefoonnummer in.
  2. Zodra deze overgaat zet hem dan op speaker via de speaker/luidspreker-knop.
  3. Nu kunt u rustig alle opties aanhoren en zo gemakkelijk een keuze maken
  4. Druk nu op het icoontje met de tekst “Toetsen” of “Toetsenblok” en het numerieke toetsenbord zal worden weergegeven.
  5. Kies nu de optie(s) in het telefoonmenu die u te horen kreeg
  6. Zodra u in de wacht staat kunt u de speaker uitschakelen of het gesprek vervolgen op de speaker al naar gelang wat u fijn vindt.

Let op! Zorg ervoor dat u zich in een rustige omgeving bevindt anders wordt het lastig voor de andere kant om u te kunnen verstaan en volgen.

 

Tip! Zodra u uw toestel op handsfree wilt zetten of een keuze wilt intypen zorg er dan voor dat het toestel zicht niet vlak bij uw oor of handpalm bevindt. Er bevindt zich namelijk een sensor in het toestel die ervoor zorgt dat het scherm uitgaat zodra het dichtbij uw oor wordt gehouden. Niet schrikken, want het scherm gaat ook automatisch weer aan zodra u uw toestel verwijderd van uw oor.