Screenshot 2014-08-24 at 12.56.57Ben je misschien een beetje uitgekeken op je huidige smartphone of tablet software of wil je juist instellingen wijzigen die niet aan te passen zijn in de standaard launcher? Dan is Nova Launcher een leuke optie.

Nova Launcher is tot stand gekomen door mensen die graag meer controle willen hebben over hoe hun toestel-software eruit ziet en functioneert. Bij Nova Launcher kun je nagenoeg alles zelf aanpassen van icoontjes, bureaubladen, overgangseffecten, bijna te veel om op te noemen. Wat ook nog eens een plus is is dat Nova Launcher erg snel is. Soms gaat het wel eens vervelen dat de standaard schil van bv. Samsung (Touchwiz), HTC (Sense) en LG je toestel wel erg traag maakt en dan is het installeren van een launcher vaak een goede oplossing daar deze launchers vaak meer toegespitst zijn op performance dan op looks en (zware) functionaliteiten. Een ander voordeel van veel launcher is dan ze de standaard Android (vanilla) vaak benaderen qua werking en looks, dit in tegenstelling tot de vaak zwaar aangepaste versies van fabrikanten zoals Samsung & HTC.

Het voordeel van launchers is dat ze geen echte wijzigingen doorvoeren in de software en slechts een schil zijn. Hiermee hoef je je dus nooit zorgen te maken of het wel goed is voor jouw toestel (garantie-afhandeling etc.) en kun je het zien als een app.

Het is zelfs leuk om eens een launcher te proberen om zo het toestel nog meer aan te sluiten bij jouw wensen. Er bestaan geen twee gelijke Android toestellen in de wereld en dat maakt Android misschien niet het makkelijkste systeem, maar zeker wel het meest persoonlijke!

Klik hier voor meer info over Nova Launcher.