Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wist je dat… Zand gevaarlijker is voor uw smartphone dan metalen voorwerpen?

Misschien heeft u al eens een filmpje gezien over personen die smartphone schermen testen door van alles over het scherm te vegen (lees krassen). Van sleutels en messen tot geldmunten, diverse voorwerpen worden over het scherm gehaald om te kijken hoe krasbestendig het scherm is. En wat blijkt? Meestal overleven de schermen het met vlag en wimpel zonder enig krasje. Echter…. er is een vele grotere vijand van je smartphone scherm… ZAND!

Wat velen onder ons niet weten is dat zand vele malen harder (en scherper) is dan metalen voorwerpen. Eén enkele zandkorrel kan je scherm bekrassen zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Zandkorrels bestaan voor een deel uit silica. Silica is een (zeer) hard mineraal (kristal) dat o.a. ook gebruikt wordt in de fabricage van glas.

Het is dan ook handig om na een bezoek aan de speeltuin of het strand je smartphone (voorzichtig) schoon te blazen (NIET VEGEN!!!) om schade aan het scherm te voorkomen. Denk hierbij ook aan zand in broekzakken, handtassen en andere plekken waar zand zich kan verzamelen.

Hieronder een filmpje over het effect van zand op een smartphone scherm.

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *