Wat is… WIFI-Direct

Wi-Fi Direct is een certificaatprogramma van de Wi-Fi Alliantie gebaseerd op een aantal softwareprotocollen (de wifi-P2P-specificatie) dat ervoor zorgt dat draadloze netwerken met elkaar kunnen communiceren zonder een draadloos toegangspunt (hotspot). Er kan een snelle directe Wifi verbinding tussen twee toestellen wordt opgebouwd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld foto’s of muziekbestanden wilt uitwisselen tussen twee smartphones of tablets.