Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wat is… Vliegmodus

De vliegmodus is een instelling op tablets en smartphones waarin alle radio’s van wifi, bluetooth, telecom (3G/ 4G) en GPS worden uitgeschakeld. Hierdoor is communicatie onmogelijk geworden met of vanaf dit toestel. De naam komt van de luchtvaart waarbij we in vliegtuigen onze tablets en smartphones moesten uitschakelen of in de vliegmodus moesten zetten om problemen te voorkomen met de interne techniek (en communicatiemiddelen) in vliegtuigen.

Inmiddels is gebleken dat radio-signalen van tablets en smartphones geen nadelig effect op vliegtuigapparatuur hebben waardoor het veilig is om het toestel aan te laten staan. Er wordt zelfs hard gewerkt om ook hoog in de lucht ook 3G / 4G ondersteuning te bieden zodat mensen “altijd” bereikbaar blijven.

Een bijkomend voordeel van de vliegmodus is dat de belasting van de batterij naar beneden gaat waardoor het toestel langer meegaat op dezelfde lading. Het is mogelijk om wifi handmatig in te schakelen in de vliegmodus waardoor er toch communicatie mogelijk is.

Beoordeel dit artikel!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *