Wat is… FHD (Full HD)

FHD of voluit Full HD is de schermresolutie van een smartphone, tablet of tv. Hoe hoger het aantal pixels hoe scherper het beeld zal zijn. Bij smartphones en tablets zal een hogere resolutie (bv QHD) ten koste gaan van de batterij daar er meer pixels aangestuurd dienen te worden. Hieronder en kort lijstjes van de schermresoluties en de bijbehorende afkortingen.

HD1366×768
HD +1600×900
FHD1920×1080
WQHD2560×1440
WQXGA2560×1600
QHD3200 x 1800
UHD3840 x 2160