Wat is… Een Mobile Wifi Router (MIFI)

Je ziet ze steeds vaker ondanks dat ze heel klein en handzaam zijn. De mobile wifi router. Een klein handig apparaatje waar je een simkaartje instopt en dan al je apparaten zoals smartphones, tablets en laptops ermee verbind via wifi. De mobile wifi router deelt dan de telecom (3G / 4G) verbinding waardoor alle apparaten die ermee verbonden zijn internettoegang hebben.

Voordelen:

• Handzaam en klein
  • Eenvoudig internet delen op verschillende apparaten
  • OS (besturingssysteem) onafhankelijk
  • Redelijk lange stand-by tijd en gebruikstijd (5 – 7 uur)

Nadelen:

• Aanschafprijs redelijk hoog (70 – 90 euro)