Wat is… een Cookie

“In verband met de nieuwe cookiewet zijn wij u verplicht te melden dat deze webpagina gebruikt maakt van cookies om goed te kunnen functioneren. Door op Ja te drukken gaat u akkoord met deze cookies en zal deze melding niet nogmaals verschijnen (omdat ook hier een cookie voor wordt gebruikt ;-)”

Deze melding komt steeds vaker in beeld nu alle websites in de EU aan de nieuwe Cookie-wet dienen te voldoen. Maar wat is nu eigenlijk een cookie? Een cookie is een klein bestandje dat gebruikt wordt in webbrowsers om persoonlijke instellingen zoals bijvoorbeeld een gebruikersnaam of gebruikers-instellingen. Aan de hand van een cookie kan een website een bezoeker (opnieuw) herkennen en zijn of haar gegevens en instellingen laden. Ook kan een cookie worden gebruikt om “surf-gegevens” te verzamelen. Aan de hand van deze gegevens kunnen dan specifieke pagina’s of reclame worden gekoppeld.