Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Smartphone / tablet veiligheid. Hoe uw toestel veilig te houden.

Met alle verhalen die rond gaan kan het lastig zijn om te bepalen wat u moet doen om uw smartphone of tablet veilig te houden. Wel of geen antivirus op uw toestel, VPN’s etc. Om u het gemakkelijk te maken hebben we hieronder een lijstje gemaakt met daarin een korte toelichting per onderwerp.

Maak geen verbinding met openbare wifinetwerken zonder wachtwoord!

  • Alle informatie op deze netwerken kan namelijk relatief eenvoudig bekeken worden door kwaadwillende omdat de informatie niet versleuteld wordt

Installeer alleen apps & games vanuit de Google Play Store!

  • Het is mogelijk om buiten de Google Play Store apps & games te installeren, echter deze zijn in de meeste gevallen niet gecontroleerd en dus onveilig

Bekijk altijd goed welke permissies (toestemming) een app of game vraagt tijdens het opstarten!

  • Als een app of game bijvoorbeeld toestemming vraagt voor de camera terwijl deze helemaal niet nodig is om de app of game te gebruiken dan is dit op zijn minst vreemd te noemen. Weiger in dit soort gevallen altijd de permissie en druk op “Weigeren”

Gebruik apps van banken in plaats van websites!

  • Door gebruik te maken van de officiële apps van banken en betaalservices zoals PayPal bent u verzekerd van een betrouwbare verbinding en kunt u zich niet vergissen en per ongeluk op een malafide website terecht komen.

Beveilig uw toestel met een pincode, wachtwoord, patroon of vingerafdruk!

  • Door uw toestel te beveiligen voorkomt u dat kwaadwillende in uw toestel en bij uw gegevens kunnen komen

Maak gebruik van een wachtwoordmanager voor uw wachtwoorden. 

  • Door een wachtwoordmanager te gebruiken hoeft u niet zelf alle wachtwoorden te verzinnen en onthouden. Vaak wordt ook nog eens het wachtwoord ingevuld zodra hierom gevraagd wordt op een websites of in een app. Klik hier voor meer informatie

Update uw toestel en uw apps!

  • Installeer altijd updates voor uw toestel of app zodra deze beschikbaar komen. Updates voor uw apps vind u in de Google Play Store, updates voor uw toestel kunt u hier vinden: Instellingen -> Software Update of onder Toestel Informatie. Door de updates (tijdig) te installeren verzekerd u zichzelf dat de beveiliging tot het laatste moment is bijgewerkt.

Installeer een anti-malware-app

Allesoverandroid heeft 10 anti-virus / anti-malware apps getest met echte malware-apps (waaronder de beroemde DHL malware-app) en kwam tot de zeer teleurstellende en schokkende conclusie dat er maar twee apps daadwerkelijk in slagen om deze malware-apps te herkennen en verwijderen.

De apps die wij durven aan te bevelen zijn:

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 6 =