Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vragen(v)uur: Samsung Dex

Ken jij Samsung Dex al? Je telefoon gebruiken alsof het eeen PC is? Lees hieronder meer over Dex. Heb je vragen, laat het ons weten!

Algemene Info

Samsung Dex is een goed uitgedacht systeem waarbij je je smartphone (Galaxy S8 / S8+ / Note 8 / S9 / S9+ / Note 9) als desktop pc kunt gebruiken. Door middel van een drietal typen dockings of connectors kun je smartphone eenvoudig met een scherm, toetsenbord en muis koppelen.

De huidige smartphones (van Samsung) zijn inmiddels zo krachtig geworden dat, als je dat wilt, je ze ook kunt inzetten als PC. Hiermee hoef je dus niet een aparte smartphone en PC te gebruiken. Door gebruik te maken van 1 van de 3 dockingtypen kun je direct aan de slag. De Samsung Dex software start automatisch zodra je je smartphone aansluit.

Er zijn oin het verleden meerdere pogingen gedaan om het Android systeem in te zetten als desktop PC-systeem echter zonder noemenswaardig resultaat. De verwachting van Samsung Dex is echter anders. Dit om onder andere dat een groot bedrijf als Samsung erachter staat en het systeem zelf ontwikkelt en dat de ondersteunde toestellen ook daadwerkelijk snel genoeg zijn om dit systeem tot een succes te maken.

Hoe werkt het?

Zoals hierboven beschreven is er enkel een docking nodig (zie de hardware pagina voor meer info) en je kunt direct aan de slag. Eindelijk Whatsapp, Facebook en Instagram op je PC. Inmiddels werken een groot aantal apps gewoon in de Dex modus van Samsung en kun je in veel gevallen de apps full-screen (volledig scherm) gebruiken.

Heb je vragen over Dex? Laat het ons weten via info@allesoverandroid.nl

Links:

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *