Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Niet Storen Optie

Soms kan het heerlijk zijn om even niet gestoord te worden. Als je bijvoorbeeld in bed ligt en niet iedere keer “wakker” wilt worden van al die piepjes van ieder bericht / sms / whatsapp etc.. je wilt wel echter dat ene belangrijke telefoontje niet missen (bv in geval van nood). Gelukkig is de niet storen optie in Android een uitkomst voor dit dilemma.

De niet storen optie van Android geeft je namelijk de mogelijkheid om alle geluiden te dempen (behalve alarmen en ingestelde contacten) zodat je heerlijk van je (tijdelijke) rust kunt genieten.

Open de niet storen optie via het dropdown menu / berichtenbalk. je krijgt nu een aantal opties te zien. Dit zijn:

  • Totale stilte
  • Alleen alarmen
  • Alleen prioriteit

Bij de optie totale stilte worden alle geluiden inclusief alarmen en favoriete contacten gedempt. Er zijn dus geen hoorbaar signaal zijn bij berichten, alarmen of oproepen van favoriete contacten.

Bij de optie alleen alarmen worden alle geluiden behalve alarmen (de naam verklapt het al) gedempt

Bij de optie Alleen prioriteit heb je meer mogelijkheden. In deze stand kun je namelijk aangeven hoe je eventueel wel gestoord mag worden. Alarmen en oproepen van favoriete personen zullen namelijk gewoon hoorbaar zijn.

Maar er is meer! Je kunt zelfs profielen instellen waarbij je tijden kunt instellen en contactpersonen van wie je wel geluid wilt horen bij een oproep. je kunt hierbij een ander schema voor doordeweeks maken dan dat je bv. in het weekend wilt hebben. je kunt zelfs evenementen opgeven in dit schema!

Dus geen vervelende piepjes meer van berichten zodra je net lekker op bed ligt en als dan toch de telefoon gaat, dan hoop ik dat er niet ernstigs aan de hand is šŸ˜‰

Beoordeel dit artikel!

0 Reacties

Geen reacties beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *