Hoe kan ik… Mijn smartphone als wifi hotspot (tethering) instellen?

Wil je graag ook met je tablet (of laptop) op internet maar is er geen wifi-netwerk beschikbaar in de buurt omdat je bijvoorbeeld in de trein zit? Dan is een wifi hotspot een handige uitkomst. Je deelt dan je 3G/4G (Vodafone / KPN etc) verbinding van je smartphone door een (tijdelijk) wifi-netwerk uit te zenden vanaf je smartphone. Dit heet ook wel tethering. Op deze manier kun je met één of meerdere toestellen tegelijk op internet via je smartphone.

Lees hieronder hoe je jouw smartphone als een hotspot kunt instellen.

1. Open Instellingen
  2. Type nu in het zoekvenster het woord Hotspot
  3. Stel eerst de naam en het wachtwoord in van het wifi-netwerk (hotspot) en zet hem dan aan via de knop