Hoe kan ik… Apps Uitschakelen (of verwijderen)

Last van ongewilde apps op jouw Android smartphone of tablet? Hierbij een stap-voor-stap instructie hoe deze ongewilde apps in Android 4.0 (en hoger)  te verwijderen of uit te schakelen.

• Ga naar Instellingen
  • Ga naar Apps
  • Klik in het Apps overzicht op “Alle“)
  • Zoek de betreffende app en selecteer deze app
  • Kies nu één van de twee opties “Verwijderen” of “Uitschakelen”

Door het uitschakelen van niet-gebruikte apps zal de performance er op vooruit gaan en er zijn minder apps zichtbaar in het apps-overzicht. Houdt er wel rekening mee dat je niet zomaar alle apps kunt uitschakelen. Sommige zijn nodig voor het stabiel blijven van Android zelf.