Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hoe houd ik mijn Android toestel veilig!

Er is altijd een te vertellen over de verschillen tussen iPhones en Android toestellen en meestal gaan de gesprekken (of moet ik zeggen “discussies”) over de veiligheid van deze platformen. Wat er steevast uit dit soort gesprekken komt is dat Android minder of zelfs niet veilig zou zijn t.o.v. iPhones.

Om wat olie op het vuur te gooien dachten wij aan een top 5 waarmee je jouw Android toestel helemaal veilig kunt houden en de discussies (of beter gezegd verbale slachtvelden) kunt voortzetten šŸ˜‰

Tip 1: Google Play Store

Download enkel apps uit de Google Play Store!

Tip 2: Permissies

Zodra een app of game vraagt om bepaalde permissies, lees dan deze eerst goed door alvorens akkoord te gaan of deze te weigeren! Als een app/games vraagt om toegang tot je contacten bijvoorbeeld, dan is dit waarschijnlijk een app die graag meer wil dan hij laat blijken. Ga in dit soort gevallen nooit akkoord en weiger de betreffende permissie(s)!

Tip 3: Updates

Installeer updates van het toestel en de apps zodra deze beschikbaar zijn!

Tip 4: Beveilig je toestel

Zorg er altijd voor dat je toestel hebt vergrendeld met een pincode, wachtwoord, vingerafdruk etc. Indien je je toestel niet vergrendeld dan kunnen kwaadwillenden echt meer aanrichten dan je nu zou vermoeden. Dus altijd vergrendelen dat toestel!

Tip 5: Openbare wifi-netwerken!

Deze laatste tip is niet alleen voor Android toestellen maar voor alle mobiele apparaten! Probeer openbare wifi-netwerken zoveel mogelijk te mijden. Deze zijn niet veilig en je weet nooit wie er meekijkt en of je Ć¼berhaupt wel (rechtstreeks) verbonden bent met internet. Openbare wifi-netwerken kun je herkennen aan het feit dat je geen pincode of wachtwoord hoeft op te geven als je ermee verbindt.

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *