Handig! Samsung Slimme NetwerkWissel Uitschakelen

Bij Samsung toestellen is standaard de optie Slimme Netwerkwissel aanwezig (en ingeschakeld). Deze zou ervoor moeten zorgen dat je toestel automatisch van wifi omschakelt naar 3G (KPN / Vodafone / T-Mobile etc) voor een optimale verbinding, echter…… deze instelling werkt vaker niet dan wel waardoor de verbinding regelmatig kan haperen.

We krijgen dan ook regelmatig de vraag hoe je dit kunt uitschakelen. Hierbij een korte uitleg hoe je deze instelling eenvoudig kunt uitschakelen.

• Open Instellingen
  • Kies tabblad Verbindingen
  • Kies Wi-Fi
  • Schakel nu de optie “Slimme Netwerkwissel” uit

Soms zit deze optie verstopt in de geavanceerde opties van Wi-Fi. Open dan eerst de Wi-Fi instellingen en kies daarna Geavanceerde instellingen. Schakel nu de optie “Slimme Netwerkwissel” uit