Handig! Je Android toestel op afstand vinden, beheren en zelfs wissen

Uw apparaat vinden

1. Log in op uw Google-account op android.com/devicemanager. Als u een Google Apps-account gebruikt, logt u in op de pagina Mijn apparaten.Op alle mobiele apparaten die aan uw Google-account zijn gekoppeld, wordt een melding weergegeven. In de melding wordt u gevraagd Android-apparaatbeheer in te schakelen.
  2. Als u meer dan één apparaat heeft, selecteert u de pijl naast de naam van het apparaat om een ander apparaat weer te geven. Als u het apparaat een andere naam wilt geven, gebruikt u het bewerkingspictogram .

Het apparaat van een vriend vinden

Als een vriend een apparaat kwijtraakt, kan deze via uw mobiele apparaat inloggen bij Android-apparaatbeheer. Uw vriend(in) kan het beste de instructies hieronder volgen, en niet zijn of haar account toevoegen aan uw apparaat.

1. Open Chrome en maak een incognitotabblad.
  2. Laat uw vriend(in) inloggen op het Google-account dat hij/zij gebruikt op het mobiele apparaat.
  3. Nadat het apparaat is gevonden, volgt uw vriend(in) de stappen hieronder om zijn/haar telefoon of tablet op afstand te vergrendelen of te wissen.
  4. Sluit het tabblad ‘Chrome’ wanneer uw vriend(in) klaar is.

Uw apparaat op afstand bellen, vergrendelen of wissen

Wanneer uw apparaat is gevonden, ziet u de geschatte locatie van uw apparaat op een kaart en ziet u ook wanneer uw apparaat het laatst is gebruikt.

Android-apparaatbeheer verzamelt geen locatiegeschiedenis. De geschatte locatie van uw apparaat wordt opgevraagd wanneer u voor het eerst inlogt, en deze locatiegegevens worden verwijderd wanneer u uitlogt bij Android-apparaatbeheer.

U kunt de volgende opties selecteren:

• Bellen. Deze optie laat uw apparaat vijf minuten op vol volume overgaan, zelfs als het apparaat was ingesteld op een stille of trilmodus.
  • Vergrendelen. Vergrendel uw apparaat met een nieuw wachtwoord.
  • Wissen. Wis al uw gegevens definitief.

Apparaten die offline of uitgeschakeld zijn

Als uw apparaat offline is, kan Android-apparaatbeheer het apparaat pas bellen, vergrendelen of wissen zodra er een mobiele of wifi- gegevensverbinding is. Als u vooraf een van de opties selecteert, wordt de actie uitgevoerd zodra het apparaat weer online is.

Android-apparaatbeheer werkt niet voor apparaten die zijn uitgeschakeld.

Apparaten verbergen op Google Play

Als u een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet weergegeven in Android-apparaatbeheer. U kunt apparaten verbergen of weergeven op Google Play door naar play.google.com/settings te gaan en een apparaat te selecteren in de kolom Zichtbaarheid.

Bron: Google