Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Feit of fabel? De nieuwe Nokia toestellen zijn niet echt van Nokia!

Sinds een jaar is Nokia opnieuw actief in het smartphone segment. Echter er gaan wat geruchten rond dat de toestellen niet echt van Nokia zouden zijn en dat er een Chinese of Koreaanse firma achter zou zitten.

Feit: De nieuwe Nokia toestellen komen echt van Nokia af!

Maar hoe zit dat dan precies? Nokia was toch door Microsoft gekocht en gestopt met het uitbrengen van smartphones?

Bijna goed, maar helemaal fout! Lees hieronder hoe het precies zit.

Drie ex-medewerkers van (de echte) Nokia hebben de rechten gekocht van het Nokia merk en mogen dus (sinds 2017) opnieuw smartphones onder de naam van Nokia uitbrengen. Deze oud-medewerkers hebben een nieuw bedrijf opgericht genaamd HMD Global. Deze medewerkers waren voorheen ook al verantwoordelijk voor het uitbrengen van toestellen dus in wezen is er weinig veranderd. Wat wel veranderd is dat de toestellen enkel door HMD Global worden ontworpen maar niet zelf gefabriceerd. Dit hebben zijn bij een andere firma belegd. Maar het is dus wel degelijk zo dat als je een nieuwe Nokia 6.1 of Nokia 7 Plus koopt dat het een echte Nokia is.

Voor veel mensen was het een wens om echte Nokia toestellen te kunnen kopen maar dan met Android erop geinstalleerd. Dat is nu werkelijkheid geworden en je kunt dus met een gerust hart een nieuwe Nokia kopen en weer even genieten van het oude Nokia gevoel van vroeger šŸ˜‰

Wil je meer weten over HMD Global, klik dan hier.

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *