Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Wist je dat… Bij Android One de SD-kaart niet als intern geheugen geformateerd kan worden?

Belangrijk bericht voor mensen die kiezen voor een smartphone met daarop Android One erop geinstalleerd. Buiten dat Android One het grote voordeel heeft van maandelijkse beveiligings-updates 3 jaar lang en 2 jaar lang (grote) systeem-updates heeft het ook een groot nadeel. Android One ondersteunt geen sd-kaart als intern geheugen. Het is dus niet (langer) mogelijk om een sd-kaart te formateren als (extra) intern geheugen. Ook het verplaatsen van apps van het interne geheugen naar de sd-kaart lijkt vooralsnog niet mogelijk.

Dit is nogal een domper voor veel mensen die vanuit het verleden de sd-kaart wel formateerden als intern geheugen. Google heeft als reden opgegeven dat het te maken heeft met de versleutelde (beveiligde) opslag binnen Android One (en het update-mechanisme) wat het onmogelijk maakt om de sd-kaart als intern geheugen te gebruiken.

Wel is het gelukkig nog steeds mogelijk om bij bv. Netflix, Spotify, TomTom en de camera-app aan te geven dat de gegevens op de sd-kaart weggeschreven moeten worden.

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *