Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Advies: Wel of geen extra geheugenkaart-optie?

Je ziet ze (smartphones & tablets) met èn zonder geheugenkaart uitbreiding oftewel de SDcard mogelijkheid. Maar hoe weet je nu of je hier wel of juist niet voor hoeft te  kiezen? Het lijkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Aan de hand van een aantal vragen komen we erachter of zo’n geheugen-uitbreiding gewenst is of niet.

Bepaal eerst wat het interne opslaggeheugen is van de smartphone / tablet die je wilt gaan aanschaffen. Toestellen zijn uitgerust van 4GB tot wel 64GB (intern) opslaggeheugen. Vaak is het zo dat minder opslaggeheugen ook een lagere aanschafprijs betekent. Een lagere aanschafprijs klinkt goed echter dit kan echter een ander probleem met zich meebrengen namelijk dat je niet genoeg opslag meer hebt zodra je “slechts” een aantal apps hebt geïnstalleerd. Het is dus handig dat je oplet of er bij jouw gewenste toestel een optie voor zo’n geheugenuitbreiding aanwezig is.

Er zijn diverse toestellen die niet uit elkaar gehaald kunnen worden of geen mogelijkheid hebben voor geheugenuitbreiding. Bij dit soort toestellen is het goed om erover na te denken of de interne opslagcapaciteit voldoet aan jouw wensen! Wil je veel gaan doen met je toestel en veel apps, foto’s of muziek erop zetten dan is het verstandig om bij aanschaf voor een model met meer opslaggeheugen (32GB / 64GB) te kiezen of een toestel met de mogelijkheid voor geheugenuitbreiding (SDcard).

Dus, wel of niet kiezen voor de mogelijkheid van geheugenuitbreiding?

Ik wil niet veel apps, foto’s & muziek op mijn smartphone / tablet opslaan -> Er is geen directe reden om voor geheugenuitbreiding te kiezen. Je toestel zal niet snel vol raken.

Ik wil gemiddeld of zelfs heel veel apps, foto’s muziek etc. opslaan op mijn smartphone / tablet en het interne opslaggeheugen is “slechts” 8GB of 16GB -> Er is nu wel een goede reden om voor geheugenuitbreiding te kiezen. Je interne opslag van je toestel zal namelijk redelijk snel vol raken.

Was This Article Helpful?

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *