Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Accuduur Verlengen? Mythes vs waarheid!

Waarschijnlijk komt het bij u ook geregeld voor: een lege accu. De smartphones van tegenwoordig hebben snelle processors en verbruiken veel werkgeheugen. Dit zorgt voor een snelle en vloeiende beweging van uw apps en games. Maar hierdoor houdt de accu van uw smartphone het vaak niet eens één dag uit. Vaak moet u ’s middags uw mobiele telefoon weer aan de lader hangen zodat deze het de rest van de dag volhoudt. Wij geven u enkele tips om de accuduur te verlengen.

Applicaties en games
Het afsluiten (wegvegen / alles sluiten knop) van applicaties en games lijkt bij te dragen aan het verlengen van de accuduur van uw smartphone. Echter dit heeft het tegenovergestelde effect!!!

Android (vanaf versie 6) is een sterk geoptimaliseerd besturingssysteem waarbij apps in een sluimerstand worden gezet zodra apps naar de achtergrond worden gezet door bv op de home-knop te drukken. Door zelf apps te sluiten (of door optimalisatie-apps te gebruiken) neemt juist het stroomverbruik toe!!!

Dit heeft te maken met dat zowel de app als de achtergrond processen ( bv. Whatsapp notificaties) worden afgesloten zodra je ze sluit. Echter nadat je ze handmatig hebt afgesloten worden ze automatisch weer opgestart in de achtergrond. En start je daarna de gesloten app dan moet je smartphone/tablet ook nogmaals de app geheel starten en in het werkgeheugen (ram) laden wat opnieuw (nog meer) stroom kost. Wat veel mensen niet weten is dat het werkgeheugen (ram) het meest snelle geheugen is en dat in tegenstelling tot bv. Windows het juist beter is om zoveel mogelijk apps in het geheugen te laten. Hierdoor hoeven ze niet opnieuw geladen te worden en neemt de snelheid van je smartphone/tablet juist toe.

Dus hoe vaker je apps sluit hoe sneller je batterij leeg raakt, je toestel trager wordt en de belasting op je toestel toeneemt.

Probeer het maar eens!

Advies: Sluit apps niet handmatig af en laat zoveel mogelijk apps in het geheugen!

Helderheid scherm
Heeft u de helderheid van het scherm ook op de hoogste stand staan? Door dit te aan te passen naar een lagere stand, gaat de accu langer mee. U kunt ook kiezen om de helderheid automatisch aan te laten passen. In dat geval past het scherm zich aan de omgeving aan. Zo is het scherm van uw smartphone in een wat donkere omgeving niet al te fel en wordt de helderheid verhoogt als u naar buiten gaat.

GPS / Bluetooth / NFC

Indien je nog meer stroom wilt besparen en daarmee je batterijduur wilt verlengen kun je een aantal onderdelen uitschakelen zoals bluetooth, gps en nfc. Dit gaat het meest gemakkelijk door de quick-toggles (knoppen bovenin het scherm).

Beoordeel dit artikel!

0 Reacties

Geen reacties beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *