Een veel gehoord probleem is tegenwoordig de het batterijverbruik van smartphones. De huidige toestellen hebben veel mogelijkheden, zijn de hele dag verbonden met het internet en worden intensief gebruikt, logisch dus dat er dan ook veel van de batterij gevraagd wordt.Er zijn vele applicaties die claimen dat ze ervoor zorgen dat je batterij langer meegaat, optimaler gebruikt wordt of een langere levensduur heeft. Zelf gebruik ik hier al enige maanden de applicatie JuiceDefender voor, een applicatie die veel facetten van je Androidtoestel onder handen neemt en jou een optimale batterijduur geeft zonder dat je er last van hebt.

juicedefender_logoReview

JuiceDefender is een app die out-of-the-box direct werkt, zonder veel instellingen te doen. Bij de eerste keer opstarten wordt alle benodigde info van jouw Androidtoestel verzameld en worden eventuele waarschuwingen gegeven. Zo kan een taskkiller er bijvoorbeeld voor zorgen dat JuiceDefender zijn werk niet goed kan doen en krijg je een melding dat JuiceDefender nog niet optimaal werkt op Android 2.3, betreffende het dataverkeer. Mijn ervaring is overigens dat er hier geen problemen mee zijn. Na de eerste keer opstarten kom je in een statusscherm terecht waar een aantal basisinstellingen/-profielen te vinden zijn. Hier kun je instellen op welke manier JuiceDefender mag helpen met het verlengen van je batterijduur. Standaard is er voor het profiel default gekozen, die overigens prima voldoet voor de standaard gebruiker. Eigen ervaring leert dat dit een batterijverlenging op kan leveren van ongeveer 60-90%.

Voor de geavanceerde gebruiker is er een aantal extra profielen die ook extra opties met zich meebrengen. Via het profiel geavanceerd kun je bijvoorbeeld instellen of WiFi de voorkeur heeft, maar ook of de auto-synchronisatiefunctionaliteit alleen de Google-apps moet synchroniseren, of dat bijvoorbeeld ook Twitter en Facebook meegenomen moeten worden. Daarnaast is het mogelijk de dataverkeeropties aan te passen, is er een speciale tabletmode voor mensen die alleen een data-abonnement hebben en kan de CPU van je toestel ingesteld worden. Aan opties en mogelijkheden in dit programma geen gebrek en hij is geschikt voor zowel de reguliere als de veeleisende gebruiker.

Conclusie
Een applicatie die het batterijverbruik grondig onder handen neemt. Met deze applicatie kun je je batterijduur flink verlengen, zonder de essentiële functies van je toestel ongebruikt te laten. JuiceDefender is geschikt voor de beginnende, maar ook zeker voor de gevorderde gebruikers door de in te stellen profielen en de geavanceerde opties. JuiceDefender is in beginsel als gratis versie te verkrijgen, maar de uitbreiding, UltimateJuice! is zeker een goede aanvulling op de functies door onder andere mobiele databeheersing. Kortom, een app voor iedereen die vindt dat zijn batterij niet lang genoeg meegaat.

Downloaden
JuiceDefender is gratis te downloaden uit de Android Market. De toevoeging UltimateJuice! kost je €3,49. Om UltimateJuice! te gebruiken moet je ook JuiceDefender geïnstalleerd hebben.

JuiceDefender
Link: http://market.android.com/details?id=com.latedroid.juicedefender

JuiceDefender Ultimate
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.latedroid.ultimatejuice

Bron: www.androidworld.nl