Bij diverse toestellen is het mogelijk om de de sd-kaart te formatteren als intern geheugen. Dit levert direct een stuk meer opslaggeheugen op maar wel tegen een stevige prijs. Die prijs is niet financieel maar juist een verlies in performance.

Dit heeft te maken met de veel lagere verwerkingssnelheid ten opzichte van het “gewone” interne geheugen dat vele malen sneller is dan de sd-kaart. Uiteindelijk ga je dit merken in het opstarten van apps en games en de algehele performance van het toestel.

Wil je niet inleveren op performance maar wel meer opslaggeheugen? Kies er dan voor om de sd-kaart gewoon als “externe” opslag te gebruiken. Extern betekent hier niet dat de sd-kaart zich buiten het toestel bevind maar dat deze niet als intern opslaggeheugen wordt geformatteerd. Met deze methode kunnen er (vaak) geen apps & games verplaatst worden naar de sd-kaart maar kan er wel worden ingesteld dat alle foto’s & video’s die je maakt direct op deze “externe” sd-kaart worden opgeslagen wat dan weer een hoop ruimte scheelt.

Wil je meer weten over dit onderwerp, klik dan hier.