Wil je graag ook met je tablet (of laptop) op internet maar is er geen wifi-netwerk beschikbaar in de buurt omdat je bijvoorbeeld in de trein zit? Dan is een wifi hotspot een handige uitkomst. Je deelt dan je 3G/4G (Vodafone / KPN etc) verbinding van je smartphone door een (tijdelijk) wifi-netwerk uit te zenden vanaf je smartphone. Dit heet ook wel tethering. Op deze manier kun je met één of meerdere toestellen tegelijk op internet via je smartphone.

Hotspot instellen? Ga naar Instellingen -> Tethering en draagbare hotspot -> Schakel Hotspot in.

Screenshots_2014-02-09-11-59-11

Standaard wordt er op Android toestellen een wifi-netwerk geactiveerd met de naam AndroidAP. Deze is uiteraard te wijzigen. Dit kan alsmede het wachtwoord voor het wifi-netwerk ingesteld worden door op Configureer te drukken.

Screenshots_2014-02-09-11-59-25

Stel bij Netwerk-SSID je eigen gekozen naam in  en bij Wachtwoord het wachtwoord om verbinding te maken met het wifi-netwerk. Druk op Opslaan om te bevestigen en dit venster te sluiten.

Screenshots_2014-02-09-11-59-35

Daarnaast is het ook mogelijk om in te stellen wie (welke toestellen) er verbinding mogen maken met het wifi-netwerk. Deze kun je zelf toevoegen bij Toegestane apparaten.

groenelijn

Tips:

  • Houd je data-verbruik goed in de gaten. Met een wifi-hotspot kan het heel snel gaan. Zie deze tip om je dataverbruik in de hand te houden.
  • Stel een lastig te raden wachtwoord in en verander de naam van het wifi-netwerk om verstoringen te voorkomen door anderen die dezelfde wifi-naam gebruiken.
  • Houdt er rekening mee dat de accu van je smartphone extra belast wordt en dus eerder leeg zal raken.
  • Stel in dat alleen jouw toestellen verbinding mogen maken met de Wifi hotspot om (schadelijke) meelifters te voorkomen.

groenelijn