Ken je het? Heb je net een aantal leuke foto’s gemaakt en gebeurt er iets met je toestel waardoor al je foto’s verloren zijn gegaan. Of heb je misschien per ongeluk een aantal foto’s verwijderd en was dit niet de bedoeling? Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om dit te voorkomen. We kijken naar de Google Foto optie.

Stel eenvoudig zelf in dat gemaakte foto’s automatisch worden opgeslagen bij Google zodat je nooit meer foto’s kwijtraakt. Een ander voordeel van deze manier van opslaan is dat je deze foto’s ook bv. kunt laten tonen op je (smart) televisie.

Stap 1. Open de Google Foto app

photos_icon

Stap 2. Ga naar de Instellingen

Stap 3. Selecteer de optie Automatische back-up

2014-05-25 10.56.39

Stap 4. Zet de Automatische Back-up aan via de knop rechtsboven

Stap 5. Selecteer bij Fotoformaat het liefst de hoogste kwaliteit. Hiermee ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en kun je er later eventueel ook foto’s van laten afdrukken. Bij een lagere kwaliteit heeft dit direct invloed op de beeldkwaliteit bij afgedrukte foto’s

2014-05-25 10.55.16

 

Stap 6. Stel in bij Back-up van foto’s maken in wanneer er een back-up gemaakt moet worden. Je hebt hier twee keuzes.

 

1. De eerste is optie is zowel via wifi als over het 3G (telefoon) netwerk. Dit is veiliger (foto’s worden direct opgeslagen bij Google) maar brengt wel hogere kosten met zich mee vanwege het data-verbruik.

2. De tweede optie is enkel via Wifi. Dit houdt in dat er pas foto’s worden opgeslagen bij Google (back-up) zodra er een verbinding is met een Wifi netwerk. Voordeel van deze optie is dat het geheel gratis is omdat je gebruik maakt van bestaande Wifi verbindingen niet (nagenoeg) altijd gratis zijn.

Zodra je de optie Automatische back-up hebt aangezet zal e app proberen om alle foto’s te kopiëren naar Google. Uiteraard is dit afhankelijk van je keuze bij stap 6.

Wil je je foto’s terugkijken op internet? Via onderstaande link kun je naar je opgeslagen foto’s bij Google. Het is tevens mogelijk om foto’s van je PC / laptop te kopieren naar Google om ervoor te zorgen dat je geen foto’s meer verliest zodra je PC / laptop stuk gaat.

Link:  Google Foto’s