Je herkend het misschien, wil je net met je smartphone of tablet aan de slag is de batterij (bijna) leeg. Alles lijkt verbeterd te worden behalve de batterijduur. Tja er zijn gelukkig wel al wat initiatieven op dit gebied maar het kan nog wel maanden tot zelfs jaren duren voordat we hier echte resultaten mogen verwachten die betaalbaar zijn.

batteryTot die tijd wat handige tips & tricks om je batterij efficiënter te laten functioneren zodat je wat stroom overhoudt op het moment dat je er behoefte aan hebt.

  • Schakel de WIFI verbinding uit indien deze een langere tijd (paar uur) niet gebruikt wordt.
  • Schakel de GPS functie uit indien deze niet gebruikt voor voor bv navigatie.
  • Stel de standby-tijd van het scherm op een niet al te lange tijd in (<1 minuut)
  • Schakel Bluetooth uit indien dit niet gebruikt wordt
  • Gebruik apps zoals “Juice Defender” om efficiënter met de beschikbare energie (in de accu) om te gaan.
  • Vermijd zoveel als mogelijk berichten-apps zoals “Whatsapp”, “IM+” en “Skype” indien men niet verbonden is via WIFI. Deze apps hebben continue een verbinding met de berichtenserver en zijn hiermee een extra belasting op de accu. Het hangt sterk af per app wat de actuele accu-belasting is. Via Instellingen -> Accu kan precies nagegaan worden per app wat de accu-belasting is.

Dan zijn er ook nog wat apps die precies doen wat er boven als tip staat beschreven. Eén van die apps is Juice Defender.

Juice Defender zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken met je batterij en bespaart daar waar mogelijk zoveel mogelijk stroom. Het biedt vele voordelen maar er is ook een nadeel van het gebruik van dit soort apps. Omdat dit soort apps ervoor zorgen dat bv. wifi, 3G en andere functies worden uitgeschakeld als je je toestel niet actief gebruikt (broekzak / tafel / etc) is het gevolg dat je niet direct je email, whatsapp’jes, Hangouts berichten etc. binnenkrijgt. Deze komen “slechts” 1 x per ingestelde periode (15 / 30 / 60 / 120 minuten) binnen. Je levert dus wat bereikbaarheid in ten gunste van je batterij.

Klik hier om naar de Google Play Store te gaan.