Wil je graag boeken digitaal aanschaffen (e-book formaat) om ze bv gemakkelijker mee op vakantie te kunnen nemen? Je kunt kiezen voor een e-reader óf je kunt ze aanschaffen én lezen op je smartphone of tablet.

De Google Play Store biedt vele honderdduizenden (misschien wel miljoenen) boeken die je direct kunt aanschaffen en kunt lezen wanneer het jou uitkomt. Maar hoe werkt dat nu precies en wat kan er wel en kan er bv. niet? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Allereerst is het goed om te weten dat de Google Play Store niet enkel apps en spelletjes aanbiedt maar ook films en boeken die je kunt bekijken én downloaden op jouw toestel(len).

  • Open de Google Play Store op je smartphone, tablet of computer
  • Screenshot 2015-03-14 at 11.47.26Selecteer de optie Boeken. Bij smartphones en tablets staat dit bovenin in het midden, bij computers staat dit links in de balk
  • Nadat je de optie Boeken hebt gekozen krijg je een overzicht van diverse boeken en kun je meteen beginnen met zoeken naar jouw favoriete boek(en).
  • De Google Play Store probeert je te helpen met bovenin diverse Categorieën weer te geven maar ook overzichten van Best verkopende boeken, Nieuwe releases, Gratis boeken enz.
  • Gratis of betaald? Sommige boeken zijn (soms) gratis en voor andere dient er betaald te worden. Goed om te weten, zodra je een boek het aangeschaft dan mag je dat boek op al jouw apparaten downloaden en lezen. Dit geldt voor alle boeken die je hebt aangeschaft!
  • Wil je een overzicht zien van de boeken die jij hebt aangeschaft? Schijf dan op het scherm van links naar rechts. je krijgt nu een aantal knoppen te zien waaronder Mijn Boeken of Mijn Bibliotheek. Door Mijn Boeken te selecteren krijg je direct een overzicht van jouw aangeschafte boeken
  • Zodra je een boek selecteert dan kun je er voor kiezen om deze te downloaden op jouw toestel(len) door op de drie puntjes te drukken en dan te kiezen voor de optie Downloaden.

Afhankelijk van de opslagcapaciteit van jouw smartphone of tablet kun je wel duizenden boeken downloaden op je toestel om zo lekker ongestoord te kunnen lezen. Ideaal voor als je bv op vakantie gaat en een lange reis voor de boeg hebt, even lekker wilt afschakelen na een drukke dag en gewoon voor jouw moment dat je graag even wilt lezen. Zodra je je boeken hebt gedownload is er niet langer een internetverbinding nodig en kun je dus ook de boeken veilig in het buitenland (op reis bv.) lezen zonder dat je met extra roaming kosten achteraf wordt geconfronteerd.

Screenshot_2015-03-14-11-27-23

Screenshot_2015-03-14-11-27-30

Screenshot_2015-03-14-11-37-06