Met de Family Link-app kun je digitale huisregels instellen op de smartphone van jouw kind om deze te begeleiden bij het leren, spelen en ontdekken op internet. We hebben de belangrijkste functies hieronder neergezet. Voor velen zal het al prettig zijn om te weten waar je kind(eren) uithangen op een bepaald tijdstip 😉

 

De activiteit van je kind bekijken

Niet alle schermtijd is hetzelfde. Help je kind het Android-apparaat op een verstandige manier te gebruiken met activiteitsrapporten waarin je kunt zien hoeveel tijd je kind aan bepaalde favoriete apps besteedt.

De apps van je kind beheren

Via handige meldingen kun je de apps goedkeuren of blokkeren die je kind uit de Google Play Store wil downloaden. Ook kun je in-app-aankopen beheren en bepaalde apps op het apparaat van je kind verbergen.

Inspelen op de nieuwsgierigheid van je kind

Het kan lastig zijn om te bepalen welke apps geschikt zijn voor je kind. Family Link laat je daarom Android-apps zien die door docenten worden aanbevolen en die je rechtstreeks aan het apparaat van je kind kunt toevoegen.

Een oogje op de schermtijd houden. Limieten instellen

Jij bepaalt wat de juiste hoeveelheid schermtijd voor je kind is. Met Family Link kun je tijdslimieten en bedtijden instellen voor het onder toezicht staande apparaat van je kind. Zo help je je kind een goede balans te vinden.

Het apparaat van je kind vergrendelen

Je kunt een apparaat waarop je toezicht uitoefent op afstand vergrendelen wanneer het tijd is om een pauze in te lassen, bijvoorbeeld om buiten te spelen, aan tafel te gaan of als gezin samen te zijn.

Zien waar je kind is.

Het kan een hele geruststelling zijn als je weet waar je kind is. In Family Link kun je de locatie van je kind bekijken, zolang je kind het Android-apparaat bij zich draagt.

Wil je meer weten of de app downloaden? Klik dan op onderstaande knop.