Het kan soms een hele opgave zijn om je waardevolle foto’s en video’s mooi uit te laten komen op je TV. Kabeltjes, verschillende aansluitingen en nog meer verwarring.

Gelukkig kan het ook eenvoudig zijn! Wil je eenvoudig je foto’s en video’s bekijken op je TV, wil je eenvoudig (zonder al die kabeltjes) Netflix kunnen kijken…. ?

Er bestaat een oplossing in de vorm van een kleine HDMI dongle (aansluiting) waarmee je dit alles zeer eenvoudig kunt uitvoeren. Enkel in een vrije HDMI aansluiting van je TV of Stereo-set steken, stroomkabeltje (bijgeleverd) aansluiten en voila! Zo eenvoudig kan het zijn. O ja en hij heet… Chromecast

Maar hoe zit het dan precies met wifi en andere kabeltjes…. ?

 

Standaard werkt een Chromecast via wifi maar als je geen wifi hebt maar wel internet via een kabelverbinding dan is het ook mogelijk om de Chromecast via een netwerkkabel aan te sluiten.

Het standaard model (€35,00) ondersteunt standaard enkel wifi, maar er kan een netwerkadapter worden besteld. De Chromecast Ultra (€80,00) beschikt standaard over een netwerkaansluiting.

Oke helder en nu?

Nu is het eenvoudig de stappen volgen die beschreven staan op de verpakking van de betreffende Chromecast. Dit is meestal binnen 2 a 3 minuten gedaan en kun je al volop genieten van al je foto’s, video’s en bijvoorbeeld Netflix.

Iedere app (inclusief Google Chrome) die Chromecast ondersteunt is te herkennen aan het Chromecast symbool hieronder weergegeven. Indien je dit symbool ziet kun je eenvoudig de inhoud delen vanaf je smartphone, tablet of pc naar de Chromecast.

 

 

 

 

Er bestaan twee modellen zoals eerder beschreven. Het standaard model dat zowel 2,4 als 5 gigahertz wifi netwerken ondersteunt (dus alle wifi netwerken) en standaard een beeldresolutie (kwaliteit) heeft van Full HD (1920 * 1080). Het Ultra model ondersteunt zelfs tot 4K resoluties en beschikt standaard over een netwerkaansluiting. Uiteraard kan deze Ultra ook gewoon gebruikt worden i.c.m. een Full HD TV. Je hoeft dus niet perse een 4K TV te hebben.

Oké cool! Waar kan je hem vinden?

We hebben voor het gemak een aantal links hieronder gezet waar je beide Chromecast kunt kopen. Wij van AllesOverAndroid hebben GEEN banden met deze bedrijven en verdienen geen geld aan deze links. Wij stellen deze enkel ter beschikking voor het bestelgemak.