Screenshot 2014-06-28 at 18.09.53Het wordt aanbevolen om je smartphone en tablet te voorzien van een wachtwoord of pincode. Dit is veiliger en voorkomt ongewenste toegang op je smartphone / tablet. Ook bij verlies of diefstal is er geen toegang mogelijk op jouw persoonlijke gegevens en dit is wel zo prettig. Nu is het aan de andere kant “maar lastig”. Iedere keer als je je toestel wilt ontgrendelen moet je weer je wachtwoord of pincode opgeven. Is het mogelijk om het beste van beide werelden te krijgen? Ja en in de vorm van een handige app genaamd Skiplock.

Skiplock is in staat om je toestel automatisch te ontgrendelen als je (weer) verbonden bent met een “bekend” wifi-netwerk of bluetooth-apparaat. De eerste keer dat je de app start kun je je eigen (thuis, werk of bij vrienden) wifi-netwerk toevoegen waardoor dit “bekend” wordt in Skiplock. Zodra eenmaal een wifi-netwerk of bluetooth apparaat toegevoegd is zal het toestel automatisch ontgrendelen. Houdt er wel rekening mee dat als je verbinding tijdelijk verbroken is geweest (je bent even weg geweest bv) dat je dan de eerste keer weer eerst je wachtwoord of pincode moet opgeven. Daarna zal Skiplock er weer voor zorgen dat je automatisch wordt aangemeld zonder wachtwoord of pincode.

Na het instellen van Skiplock hoef je niet langer iedere keer je wachtwoord of pincode op te geven als je je toestel wilt ontgrendelen. Das toch handig!

Skiplock is verkijgbaar als betaalde app voor €3,99 wat wel een beetje prijzig is. Aan de andere kant hoef je na aanschaf niet langer meer te “klooien” als je thuis bent en even snel je toestel wilt gebruiken. Klik hier om naar de Play Store te gaan.