Algemeen

Sophos is een lichtgewicht antivirus app die wat minder bekendheid in Nederland geniet. Sophos is voornamelijk bekend binnen bedrijven als een betrouwbare antivirus oplossing. De Sophos app biedt antivirus bescherming en anti-diefstal mogelijkheden. Dit is uiteraard erg handig voor als je toestel wordt gestolen of vermist is.

Gebruikersvriendelijkheid

De app wijst zich redelijk zelf al kan het lastig zijn als je niet alle Engelse termen kent. De interface is daarentegen erg simplistisch opgezet en biedt een helder overzicht van de opties.

Beschikbare Talen

Helaas is Nederlands niet beschikbaar en is de app dus enkel in het Engels verkrijgbaar.

Beschikbare Versies (Gratis / Betaald)

Deze app biedt gratis bescherming zonder restricties.

Schermafbeeldingen

Screenshot_2013-11-17-13-16-41

Helaas alleen in het Engels!

Screenshot_2013-11-17-13-43-45

De Privacy Advisor geeft advies over de diverse geĂŻnstalleerde apps.

Screenshot_2013-11-17-13-43-52

Dat gaat dus helaas op tablets zonder 3G ook niet werken. Loss & Theft (verlies en diefstal) werkt enkel op smartphone en tablets met een 3G module, jammer!

Screenshot_2013-11-17-13-44-00

De Security Advisor geeft aan of er eventueel beveiligingsproblemen zijn. Denk hierbij aan instellingen voor alternatieve App Stores of ontwikkelaarsinstellingen.

Conclusie

Sophos Free Antivirus biedt een redelijke goede app met zowel antivirus als anti-diefstal mogelijkheden als zijn deze enkel op toestellen met 3G beschikbaar. Ook het gebrek aan meerdere talen (Nederlands) maakt dat ons oordeel lager uitvalt.

Klik hier om naar de Google Play Store te gaan.