Veiligheid

Het is goed om te weten dat Android veilig genoeg is om direct te kunnen gebruiken. Maar er zijn altijd risico’s en dat is hier niet anders. Het lijkt misschien niet vanzelfsprekend maar een onbeveiligde smartphone of tablet kan voor vervelende dingen zorgen. Gelukkig kun je hier eenvoudig tegen wapenen. We hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

Wachtwoord of pincode

Nog steeds gebruiken vele mensen hun smartphone of tablet zonder daarop een wachtwoord op ingesteld te hebben. Helaas is dit een groot risico want kwaadwillenden kunnen dan eenvoudig in uw toestel komen en (bijna) alle (persoonlijke) informatie zien. Beveilig daarom altijd uw smartphone / tablet met een wachtwoord, pincode of patroon.

App Permissies

Let goed op bij het starten van een app op de permissies die de app vraagt. Vertrouw je het niet? Weiger dan de permissie(s)

Google Play Store

Installeer enkel apps vanuit de Google Play Store en vermijd andere (onbekende) app-winkels

Wifi Netwerken

Maak geen of zo weinig mogelijk gebruik van open wifi netwerken. Deze zijn pertinent onveilig en kwaadwillenden kunnen meekijken met wat je doet en welke informatie je ontvangt / verzendt. Open wifi netwerken kun je herkennen aan het feit dat ze niet om een wachtwoord of pincode (van minimaal 8 karakters) vragen.