Google Play Store

Via de Google Play Store kunnen er apps (programma’s) & games (spelletjes) worden aangeschaft of gedownload. Waarschijnlijk zal het aanbod nog worden uitgebreid met films en muziek, maar dat is nog niet beschikbaar in de Nederlandse Google Play Store.

Het hoofdscherm (welkomstscherm)

Via de app Play Store wordt de Google Play Store geopend. Standaard wordt het hoofdscherm getoond met daarop een aantal directe keuzes en tabbladen met nog veel meer keuzes. Het scherm is opgebouwd uit:

  • Drie iconen rechts bovenin, Mijn Apps, Zoeken & Instellingen
  • Een donkere balk bovenin het scherm met daarop het actieve scherm en de andere beschikbare schermen. Deze zijn eenvoudig te bekijken door bv. op Categorieën of Beste betaalde apps te drukken. Hierover later meer.
  • Middengedeelte met daarin de aanbiedingen en uitgelichte (aangeprezen) apps en rechts een koppeling naar games en tips voor tablets (zodra men naar de Google Play Store gaat vanaf een tablet)
Scroll naar beneden op het hoofdscherm om meer informatie te zien.

Categorieen

Er kunnen direct apps en games worden gevonden door op Categorieën te drukken. Er wordt dan direct een overzicht van diverse categorieën getoond.

Beste betaalde apps

Op het scherm Best betaalde apps wordt een lijst van de beste betaalde (meeste omzet) apps en games getoond.

Populairste Gratis

Op het scherm Populairste wordt een lijst van de beste gratis apps en games getoond

Mijn Apps

Zodra men op het icoontje Mijn Apps drukt verschijnt het volgende scherm. Hierin is een splitsing gemaakt van de (reeds) geïnstalleerde apps & games en de eventuele (eerdere) aangeschafte maar nog niet geïnstalleerde apps & games.

Rechts midden worden per app of game de autorisaties getoond. Deze zijn per app & game verschillend en geven precies aan wat de app of games doet, nodig heeft aan verbindingen en welke onderdelen geraadpleegd kunnen worden door de betreffende app of game. Ook kan er aangevikt worden of de app of game zich zelf mag updaten (vernieuwen) zodra er een nieuwe versie beschikbaar is in de Google Play Store.

LET OP! Indien een app om een autorisatie vraagt die niets met de app zelf heeft te maken dan is het raadzaam om deze niet te installeren!!!

Voorbeeld: Als een app of spelletje toestemming vraagt om het adresboek te lezen terwijl deze er niets mee te maken heeft dan is het “vreemd” dat de betreffende app of game hierom vraagt. Twijfel niet en installeer het niet.

Zoeken

Via het icoontje Zoeken kunnen er apps of games gevonden worden. Er kan hier zowel op de naam van de app of games worden gezocht als op de omschrijving. Dit maakt het vinden van de gewenste app of game een stuk makkelijker. Tijdens het intypen van een naam of omschrijving worden er al hints getoond.

Instellingen

Via het icoontje Instellingen kunnen er diverse instellingen worden gewijzigd. Er worden eerst drie opties getoond:

Accounts

Hier kan eventueel een (tweede) Gmail account worden ingesteld. Apps en games worden aangeschaft en geregistreerd op het Gmail Account (emailadres)

Instellingen

Hier kunnen diverse instellingen worden gewijzigd waaronder:

  • Meldingen aan- / uitzetten
  • Apps automatisch bijwerken aan- / uitzetten
  • Alleen bijwerken via WIFI (goedkoper dan via 3G)
  • Widgets automatisch toevoegen aan- /uitzetten. Zodra er een nieuwe app of game is aangeschaft wordt automatisch een snelkoppeling op het homescreen geplaatst.
  • Beveiligingsinstellingen. Hier komen we in een ander artikel uitgebreid op terug

Help

Hier kan hulp worden gevonden betreffende de Google Play Store over bijvoorbeeld betalingen etc.