Je zult het ongetwijfeld herkennen, bijna iedereen praat tegenwoordig over updates, updates en nog meer updates. Maar hoe zit dat nu eigenlijk precies met je smartphone en tablet? Ook daar zijn updates voor te krijgen, maar is het verstandig om deze updates te installeren?

android411updateHet antwoord is kort gezegd ja. Updates bieden vaak oplossingen voor recente (software) problemen en zorgen voor een betere stabiliteit. Ook worden er meestal nieuwe functies beschikbaar nadat de update is geïnstalleerd op je smartphone of tablet. Vaak zijn deze nieuwe functies onderdeel van een nieuwere versie van Android. Alle verbeteringen en nieuwe functies van de nieuwe Android versie zitten verwerkt in zo’n update en duurt de installatie ervan slechts enkele minuten.

Er zijn mensen die liever wachten totdat de update eerst goed getest is door “andere” mensen. Het wil wel eens voorkomen dat er ondanks uitvoerige testen toch nog foutjes in de update zitten waardoor zelfs bepaalde functies van je smartphone of tablet niet meer goed werken. Denk hierbij bv. aan de camera.

In de praktijk blijkt dit reuze mee te vallen en kun je met een ontspannen gevoel de beschikbare update voor jouw toestel installeren.

In het kort: Een software update levert meer voordelen dan nadelen op en de kans op fouten is zeer gering

Dan wordt ook nog de term OTA gebruikt op veel websites. OTA staat voor Over The Air en betekent in jip & janneke-taal dat de update rechtstreeks op je toestel wordt gedownload en dat er geen PC / laptop nodig is om je toestel te updaten.

Dus… update en vermenigvuldigt u

Klik hier voor meer informatie hoe je jouw toestel kunt updaten.